Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

έφτανε να χαμογελάς

   Έφτανε, κι όμως έφτανε. Περίεργο, ε; Πώς γίνεται όλη η ζωή σου να παίρνει νόημα από ένα χαμόγελο; Πόσο όμορφη λέξη; Χαμόγελο... Είναι όμορφο και σε εσένα και σε εμένα και στο παιδί που δε χωνεύεις, αυτόν μωρέ, που πάει στο Γ'2. Αλλά εμφανίστηκες και εσύ. Πριν καιρό. Αν με ρώταγες θα σου έλεγα: "Χθες σε γνώρισα, ή μάλλον προχθές, γιατί χθες ήμουν με τα κορίτσια." Πού να σκεφτώ ότι πάνε 2 χρόνια πια. 2 χρόνια. Μακρινό ακούγεται και απόμακρο. Α ρε Χαρούλη "Τι να θυμηθώ, απ΄τα μάτια σου, που' χω να τα δω ένα μήνα". Στην εκτέλεση που είναι και η Μποφίλιου, πάντα.
   Είναι κι αυτό που τον τελευταίο καιρό χαμογελάω και εγώ, συχνά. Μάλλον ήταν καιρός. Δε νομίζεις; Με νιώθεις έτσι; Με νιώθεις όπως τότε, στην εκδρομή μας, ή τότε που μου έστελνες μηνύματα κι ας είχες δουλειά, ή τότε που αποφασίσαμε ότι μαζί θα γράψουμε ένα βιβλίο, ή τότε στα μπασκετάκια, δε μπορεί να ξέχασες... Και μπορεί να απευθύνομαι σε εσένα, αλλά ποτέ κανείς δε θα καταλάβει το νόημα αυτού του κειμένου.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Θα ανασάνω

το κενό
του κενού
το κενό
ω κενό

η ανάσα
της ανάσας
την ανάσα
ω ανάσα

Θα ανασάνω, όλα κενά.
Δεν έμαθα ποτέ να γράφω. Μπορεί να ήξερα αλλά ποτέ δεν θα ξαναγράψω το ίδιο.
Κι αυτό είναι που με σκοτώνει περισσότερο.
Θα ανασάνω.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

καλώς μπήκε.

 Μπήκε και το 13' που λέγαμε: "άντε μπας και δούμε άσπρη μέρα" και οι μέρες είναι κατράμι, χειρότερες από πριν. Μεταφορικά μιλάω, όπως τις περισσότερες φορές άλλωστε. Είναι αυτό που θες να έρθει πίσω το 12', που ήσουν σίγουρος ότι δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να το πεις αυτό. Κι όμως το λες και το αναζητάς και ίσως έχεις δίκιο. Τι απολογισμό να κάνω για το 12'; Από τις 365 μέρες, ίσως να άξιζαν μερικές καλές στιγμές. Ίσως συνολικά ένας μήνας. Μη με ρωτήσεις ποιος. Άξιζαν μερικοί άνθρωποι. Μερικές στιγμές με αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό ήταν για εμένα το 12'. Άδεια χρονιά. Σαφώς και ωρίμασα μέσα σ' αυτούς τους 12 μήνες αλλά εγώ θέλω το κάτι παραπάνω. Θέλω να εξιστορώ όλες τις όμορφες στιγμές, να έχω κουραστεί να μιλάω, να έχει κουραστεί κ αυτός που θα μ' ακούει, και σαφώς να ξεχάσω κάποιες ΤΌΣΕΣ πολλές που θα είναι. Θέλω χρονιές ΓΕΜΆΤΕΣ. Πως το λένε; Με υπερβολή. Στο live της Μποφίλιου, στο "Εν λευκώ" φώναζα μαζί της τον αγαπημένο μου στίχο: "ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΟΥ Η ΥΠΕΡΒΟΛΉ ΜΟΥ". Άλλα ξαφνικά δεν το θεωρώ τόσο μεγάλο πρόβλημα. Μπορεί να έχει αρνητική έννοια αυτή η υπερβολή αλλά από να μην υπάρχει ζωντάνια και ψυχή θέλω την υπερβολή μου πίσω.
 Υ.Σ.1 Η απάθεια μου αρχίζει και με κουράζει.
 Υ.Σ.2 2013 κάνε κάτι με εμένα.